Ασημένια μυστικά: Ένας άλλος τρόπος για να σκοτώσετε παθογόνα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται να χρησιμοποιούν κολλοειδές ασήμι για να θεραπεύσουν τη δική τους υγεία, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κηπουροί δεν το σκέφτονται να βελτιώσουν την υγεία των φυτών τους. Η Kathryn Van Druff μας δίνει 10 μυστικά οφέλη από ιονικό κολλοειδές ασήμι στον κήπο που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε γιατί δεν είναι πιο συνηθισμένο.

Μπορεί να έχετε ακούσει για τις θεραπευτικές δυνάμεις του κολλοειδούς αργύρου στην ανθρώπινη υγεία. Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν όταν αισθάνονται μια λοίμωξη κόλπων που έρχονται, ενώ άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει κολλοειδές ασήμι για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων και λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων βακτηρίων , ζύμης, ιών και παρασίτων. Γνωστό ως αντιβιοτικό της φύσης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το κολλοειδές ασήμι μπορεί επίσης να προσφέρει προληπτικές, θεραπευτικές και αποκαταστατικές ιδιότητες στα φυτά και τους κήπους μας.

Το κολλοειδές ασήμι είναι ουσιαστικά καθαρό νερό με εξαιρετικά μικροσκοπικά νανοσωματίδια αργύρου αιωρούμενα μέσα. Η ιοντική μορφή αργύρου είναι ικανή να σκοτώσει περισσότερα από 650 διαφορετικά παθογόνα. Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) ονόμασε το ασήμι ως ένα ολιγοδυναμικό βιοκτόνο, που σημαίνει ότι επιτίθεται σε πρωτόγονες μορφές ζωής, αλλά δεν βλάπτει πιο ώριμους οργανισμούς.

Η ομορφιά της χρήσης κολλοειδούς αργύρου στον κήπο είναι ότι είναι πολύ ασφαλές για τα φυτά, αλλά στοχεύει επίμονα τα βακτήρια, τα παράσιτα και άλλα παθογόνα.

Στο δημοσιευμένο έργο του, Use of Colloids in Health & Disease, το 1919, ο Alfred Searle έγραψε:

«Η εφαρμογή κολλοειδούς αργύρου σε ανθρώπους έχει γίνει σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων με εκπληκτικά επιτυχημένα αποτελέσματα. Για εσωτερική χορήγηση, από του στόματος ή υποδερμικά, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι γρήγορα θανατηφόρα στα παράσιτα χωρίς τοξική δράση στον ξενιστή του . “

Από την άποψη της κηπουρικής, αυτό το αποτέλεσμα ανοίγει την πόρτα σε αξιοσημείωτες δυνατότητες. Συγκεκριμένα, προτείνει μια ταχεία θεραπεία στα κοινά παράσιτα και προβλήματα στον κήπο χωρίς να βλάπτει τα φυτά, τους χρήσιμους επικονιαστές ή τους ανθρώπους που καταναλώνουν τα επόμενα φρούτα ή λαχανικά. Εδώ είναι μερικοί από τους κορυφαίους τρόπους με τους οποίους ο κήπος σας μπορεί να επωφεληθεί από ένα άγγιγμα κολλοειδούς αργύρου.

Μια οργανική εναλλακτική λύση σε δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα

Είτε μεγαλώνετε στο εμπόριο είτε απλά για το τραπέζι της οικογένειάς σας, κανείς δεν θέλει επιπλέον χημικά στα φρούτα και τα λαχανικά τους. Όταν αντιμετωπίζονται με φυτοφάρμακα, τα φυτά τείνουν να απορροφούν τοπικά χημικά. Το κολλοειδές ασήμι είναι μια ασφαλέστερη, πιο οργανική εναλλακτική λύση σε πολλά από τα δηλητήρια που διατίθενται στο εμπόριο για κήπους και για την πρόληψη παρασίτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια εφαρμογή κολλοειδούς αργύρου είναι ασφαλής για παιδιά και οικογενειακά κατοικίδια που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με τα φυτά.

Αποτελεσματικά φυτά εξάλειψης βακτηρίων, ιών, μυκήτων και αυγών

Το κολλοειδές άργυρο απενεργοποιεί αποτελεσματικά τον μεταβολισμό του οξυγόνου το ένζυμο που απαιτείται για τη διατήρηση της ζωής αυτών των ανεπιθύμητων οργανισμών. Ο ψεκασμός κολλοειδούς αργύρου σε φυτά μολυσμένα με βακτήρια, μύκητες και ιούς προκαλεί γρήγορα αυτούς τους ανεπιθύμητους οργανισμούς να πνιγούν και να χαθούν, όλα χωρίς τα αρνητικά αποτελέσματα των παραδοσιακών φυτοφαρμάκων ή των εργασιών άλλων μεθόδων απομάκρυνσης παρασίτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια εφαρμογή κολλοειδούς αργύρου είναι επίσης ασφαλής για παιδιά και οικογενειακά κατοικίδια που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με τα φυτά.

Χωρίς βλάβη στους επικονιαστές Οι μέλισσες, οι πασχαλίτσες και άλλα ωφέλιμα έντομα δεν φαίνεται να έχουν αρνητική ανταπόκριση στο κολλοειδές ασήμι. Είτε βρίσκεται στο πόσιμο νερό είτε τοποθετείται σε επιφάνειες που αγγίζουν, όπως φύλλα και άνθη, αυτός ο φιλικός προς το περιβάλλον ενισχυτής κήπου διατηρεί τους επικονιαστές του κήπου σας χαρούμενους και υγιείς.

Μεγαλύτερα φρούτα και λαχανικά

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2010 του περιοδικού Mycobiology, τα πράσινα κρεμμύδια αντιμετωπίστηκαν με ασημένια νανοσωματίδια στις ρίζες τους για την εξάλειψη των μυκητιασικών λοιμώξεων του Sclerotium cepivorum. Εκτός από την εκκαθάριση του μύκητα , το ασήμι αύξησε το φρέσκο ​​βάρος και το ξηρό βάρος των κρεμμυδιών, παράγοντας μεγαλύτερα, πιο επιθυμητά λαχανικά.

Πράσινα φύλλα και ισχυρότερες ρίζες

Η χρήση ιονικού κολλοειδούς αργύρου στον κήπο μπορεί να μεταμορφώσει τη συνολική υγεία του φυτού. Εκτός από τη θεραπεία και την πρόληψη παθογόνων, ιών και μυκήτων, τα ασημένια νανοσωματίδια μπορούν να επηρεάσουν την αντοχή του ριζικού συστήματος και το μέγεθος και την απόχρωση των φύλλων. Μεγάλα, ζωντανά πράσινα φύλλα δείχνουν ένα πραγματικά υγιές φυτό.

Καλύτερη ανοσία των φυτών και βελτιωμένη αναζωογόνηση των κυττάρων

Οι άνθρωποι μπορεί να στραφούν σε κολλοειδή ασημένια συμπληρώματα για διάφορες ασθένειες και λοιμώξεις, από το αυτί του κολυμβητή έως το ροζ μάτι. Το ασήμι είναι γνωστό ότι βελτιώνει την ανοσία ενός ατόμου, οπότε είναι λογικό ότι τα φυτά μπορούν επίσης να κερδίσουν μια ευεργετική ανοσολογική ώθηση. Το κολλοειδές ασήμι συμβάλλει στο να καταστήσει τα φυτά πιο ανθεκτικά στην πρόληψη προβλημάτων πριν ακόμη προκύψουν προβλήματα, αλλά και στην ανάκαμψη από βλάβες που προκαλούνται από ενοχλητικούς οργανισμούς.

Χωρίς παθογόνο ανοσία με την πάροδο του χρόνου

Ένα από τα κύρια προβλήματα με τα παραδοσιακά αντιβιοτικά είναι ότι τα βακτήρια μπορούν να μορφοποιηθούν με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας ανοσοποιητικά ή λιγότερο ανταποκρινόμενα στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά, τα παθογόνα, οι ιοί, οι μύκητες και τα βακτήρια δεν αναπτύσσουν ανοσία στα νανοσωματίδια αργύρου. Η εφαρμογή κολλοειδούς αργύρου στον κήπο θα πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει βελτιώσεις στο άμεσο μέλλον.

Ασφάλεια στους κηπουρούς

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν κολλοειδές ασήμι ή το εφαρμόζουν τοπικά για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Εάν υπάρχει πιθανότητα να καταπιείτε κολλοειδές ασήμι, πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε απόλυτα ότι χρησιμοποιείτε αληθινό κολλοειδές ασήμι και όχι αργυρή πρωτεΐνη ή ιοντικό άργυρο, καθώς ενδέχεται να εμφανιστεί κάποια τοξικότητα, ανάλογα με τη χρήση. Ελέγξτε την Ασημένια Πυραμίδα Ασφάλειας του Silver Safety Council (silversafety.org) για να διασφαλίσετε την κατάλληλη καθημερινή, βραχυπρόθεσμη και διάρκεια ζωής.

Καθαρισμός νερού

Το κολλοειδές ασήμι διαθέτει μοναδική ικανότητα να καθαρίζει τις παροχές νερού και τις δεξαμενές. Διάφορες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν ασημένια φίλτρα νερού για να κρατήσουν τις ασθένειες που μεταδίδονται στο νερό όταν βρίσκονται στον αέρα. Η NASA αξιοποίησε επίσης τη δύναμη του αργύρου για τις ιδιότητες καθαρισμού, αναπτύσσοντας μια διαδικασία ιονισμού χαλκού / αργύρου για την απολύμανση του νερού.

Η διαδικασία καθαρισμού απομακρύνει τα βακτήρια και τα φύκια από το νερό, όπως αποδεικνύεται από τον αρχικό σκοπό για τη διανομή ιόντων αργύρου και τη θανάτωση βακτηρίων στην παροχή πόσιμου νερού στο διαστημικό σκάφος Apollo. Η χρήση κολλοειδούς αργύρου στο δοχείο ποτίσματος, στο βαρέλι βροχής ή σε άλλο σύστημα συλλογής νερού σας επιτρέπει να διασφαλίσετε ότι το νερό είναι απαλλαγμένο από βακτήρια, φύκια και παθογόνα πριν ποτίσετε τον κήπο σας, δίνοντας στα φυτά σας καθαρό, υγιές νερό.

“Αφού ψεκάζετε κολλοειδές ασήμι στα φυτά σας, μπορείτε να ξεκουραστείτε ξέροντας ότι δεν μένει υπόλοιπο.”

Δεν υπάρχει υπόλοιπο

Αφού ψεκάσετε κολλοειδές ασήμι στα φυτά σας, μπορείτε να ξεκουραστείτε ξέροντας ότι δεν παραμένει κατάλοιπο. Τα φρούτα και τα λαχανικά σας εξακολουθούν να είναι απόλυτα ασφαλή και υγιή για να απολαύσετε την οικογένειά σας. Το κολλοειδές ασήμι μπορεί επίσης να συνδυαστεί με νερό και ξύδι για τη δημιουργία πλυσίματος φρούτων και λαχανικών. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν στην πρόσφατη μελέτη τους, «Επιδημιολογία των εστιών τροφίμου Norovirus, Ηνωμένες Πολιτείες, 2001-2008», που παράγουν το 46% όλων των τροφιμογενών ασθενειών σε 17 κατηγορίες τροφίμων.

Όσον αφορά τον νοροϊό, περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις συνδέθηκαν με την παραγωγή, ιδιαίτερα φυλλώδη λαχανικά και φρούτα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Applied and Environmental Microbiology, το κολλοειδές ασήμι μπορεί να απενεργοποιήσει τον νοροϊό ποντικού (νοροϊός ποντικού).

Πώς να εφαρμόσετε κολλοειδές ασήμι στον κήπο σας

Το κολλοειδές ασήμι λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται μόνο στιγμές επαφής με τα σπόρια του μύκητα ή άλλους οργανισμούς. Η εφαρμογή κολλοειδούς αργύρου στον κήπο σας μπορεί να είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία.

  • Εφαρμόστε μικρές ποσότητες αραιωμένου διαλύματος στις ρίζες για να ενισχύσετε το φυτό ενώ ταυτόχρονα αποτρέπετε τη σήψη των ριζών.
  • Ανακατέψτε ένα αραιωμένο διάλυμα που περιέχει μία κουταλιά της σούπας κολλοειδές ασήμι και ένα λίτρο νερού και ψεκάστε στα φύλλα και τα λουλούδια.
  • Προσθέστε στο ποτιστήρι σας με ρυθμό 1 κουταλιά της σούπας ανά λίτρο νερού.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα φυτά μπορεί να έχουν την ικανότητα να ελέγχουν το ρυθμό απορρόφησης κολλοειδούς αργύρου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο νανο-ασημί εφαρμόζουν στα πράσινα κρεμμύδια, τόσο λιγότερο απορροφώνται τα φυτά. Αυτό δείχνει ότι τα φυτά απορρόφησαν μόνο αυτό που χρειάζονταν για να προωθήσουν την προστασία και τη θεραπεία τους.

Μία μελέτη δείχνει ότι, με την πάροδο του χρόνου, το έδαφος μπορεί να μολυνθεί με τα σωματίδια αργύρου, προκαλώντας στα φυτά και τα νεαρά φυτά να ανταποκριθούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Σε αυτή τη μελέτη, τα δενδρύλλια πεύκων παρουσίασαν μειωμένη ανάπτυξη. Εάν ο βαρύς κορεσμός αργύρου προκαλεί ανησυχία, μπορεί να θεωρήσετε ότι η κηπουρική δοχείων είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε με την εφαρμογή σας σε ασήμι.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αντικαταστήσετε το έδαφος κάθε φορά που θα επιλέξετε αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως οραματίσατε. Έχοντας αυτό κατά νου, η μετριοπάθεια μπορεί να είναι το κλειδί για τη χρήση κολλοειδούς αργύρου στις προσπάθειές σας για κηπουρική.