Κολλοειδής Άργυρος: 9 βασικά οφέλη για την υγεία

Silver Healing:

 • Του Jan Wellmann
  θεραπευτικό μυστικό που με κάποιο τρόπο εξαφανίστηκε από τον ιατρικό χάρτη μετά την ανακάλυψη και την κατοχύρωση των αντιβιοτικών από τους φαρμακευτικούς γίγαντες. Αυτό που πρόκειται να διαβάσετε εδώ είναι η αμείωτη αλήθεια, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται.
  Πριν από χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός κολυμπώντας νωρίς το πρωί στον ωκεανό στη Μεσόγειο, συναντώ ένα σχολείο από όμορφα, φωτεινά πλάσματα. Μια μικρή ροζ μέδουσα περνάει από δίπλα μου και με κομψά εγχέει μερικές εκατοντάδες αμπούλες νευρικών τοξινών στην αριστερή μου πλευρά. Ο πόνος με τραβάει κάτω από τα κύματα. Βγαίνω στην επιφάνεια με ένα πρήξιμο σε μέγεθος αυγού κάτω από τη μασχάλη μου και καταφέρνω να κολυμπήσω στο σπίτι, όπου η πληγή συνεχίζει να μεγαλώνει. Αισθάνομαι και μοιάζει σαν να έχω καεί από ένα πλατσωμένο σίδερο.
  Πιάνω το πρώτο βάζο που υποπτεύομαι ότι περιέχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, χωρίς να ξέρω αν πρέπει να πάω σε νοσοκομείο. Αποφασίζω να εφαρμόσω ένα «μπλοκ εξανθήματος» χωρίς να ξέρω πραγματικά τι χρησιμοποιώ.
  Θαύμα. Ο πόνος εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα. Το οίδημα υποχωρεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Ρίχνω μια πιο προσεκτική ματιά στο βάζο . Δραστικό συστατικό: χηλικό οξείδιο αργύρου.


Σε 16 ώρες, το μεγαλύτερο μέρος της φλεγμονής έχει φύγει.
Τα τσιμπήματα από μέδουσες συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επουλωθούν. Μερικοί γιατροί συστήνουν το Neosporin, μια αντιβιοτική κρέμα για τη θεραπεία των τσιμπημάτων μεδουσών. Μελέτες έχουν δείξει ότι η Νεοσπορίνη βοηθά στην εξάπλωση του MRSA, ενός υπερμικροβίου που είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά .
Μια βδομάδα αργότερα, με πιάνει μια πληγή στα χείλη μου. Ως ένδειξη άγχους και αϋπνίας, οι έρπητες συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον 10 έως 14 ημέρες για να επουλωθούν πλήρως (το 62% των Αμερικανών έχουν μολυνθεί από τον ιό HSV-1 που προκαλεί άφθες ). Για το καλό, βάζω την ίδια κρέμα.
Άλλο ένα θαύμα. Ο έρπης εξαφανίζεται σε λιγότερο από 48 ώρες.
Αρχίζω να βάζω την κρέμα σε γρατζουνιές και πληγές, οτιδήποτε για να δοκιμάσω τη λογική μου.
Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια σε κάθε περίπτωση: αξιοσημείωτη γρήγορη επούλωση.
«Γεια, κοίτα, έφυγε άλλη μια γρατζουνιά», λέω στους φίλους μου.
Ένα κακοσχηματισμένο νύχι (πιθανότατα σχετίζεται με μύκητες), το οποίο τα αντιβιοτικά και οι αντιμυκητιακές κρέμες δεν κατάφεραν να θεραπεύσουν παρά μια δεκαετία πειραματισμών, αρχίζει να ζωντανεύει σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
Μετά από αρκετές εβδομάδες σχεδόν αλχημιστικών ανακαλύψεων, διάβασα για την ιατρική ιστορία του αργύρου.
Ανακαλύψτε τη θεραπευτική δύναμη του ασημιού! Δείτε την κορυφαία λύση της αγοράς για να φτιάξετε το δικό σας νανοκολλοειδές ασήμι υψηλής ποιότητας!

Αριστοκρατία και Γαλάζιο Αίμα
Τον 4ο αιώνα π.Χ., ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε ασήμι για να καλύψει τις πληγές.
Κύρος ο Μέγας, Βασιλιάς της Περσίας, 550 π.Χ. που βασίλεψε για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, επέμενε να αποθηκεύεται το νερό του σε ασημένια δοχεία.
Οι γιατροί και οι λόγιοι, εν τω μεταξύ, συμβούλευαν τους ηγεμόνες να πιπιλίζουν κυριολεκτικά ασημένια κουτάλια (όχι απλώς να γεννιούνται με ένα στο στόμα τους) για υγεία. Και στον Μεσαίωνα, αν δεν κουβαλούσες το δικό σου ασημένιο κουτάλι, δεν άξιζες πραγματικά να μιλήσεις. Η γαλλική αριστοκρατία έπινε και έτρωγε τα πάντα, από ασημένια δοχεία και πιάτα. Ο Λουδοβίκος ΙΔ’ έκανε τρία μπάνια στη ζωή του (πρέπει να μύριζε σαν βόθρος) αλλά έζησε για να βασίλευσε για 72 χρόνια—τη μεγαλύτερη μοναρχία στην ευρωπαϊκή ιστορία. Παρεμπιπτόντως, το προσδόκιμο ζωής ενός αριστοκράτη ήταν τουλάχιστον 20 χρόνια μεγαλύτερο από αυτό ενός χωρικού. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι αυτό οφειλόταν στην καλύτερη διατροφή και το βιοτικό επίπεδο. Αλλά η βουβωνική πανώλη εξάλειψε το ένα τρίτο του αγροτικού πληθυσμού, αλλά μετά βίας τραγούδησε έναν αριστοκράτη. Διάταγμα Θεού; Ή ξύλο εναντίον ασημένιων πιάτων;
Μερικές φορές η αριστοκρατία έπινε τόσο πολύ ασήμι που το δέρμα τους γινόταν μπλε, εξ ου και ο όρος «γαλαζοαίματοι». Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως αργυρία, μια αβλαβής και εξαιρετικά σπάνια κατάσταση που προκύπτει μόνο από μια μαζική και μακροχρόνια εσωτερική χρήση ενώσεων αργύρου στις οποίες το μέγεθος των σωματιδίων είναι πολύ μεγάλο ή χρησιμοποιεί άλατα αργύρου ως βάση (όπως έκαναν οι βασιλικοί, χωρίς πρόσβαση π.χ. σε κολλοειδές ασήμι υψηλής ποιότητας ) – αλλά από μόνο του είναι μη τοξικό.
Τον 19ο αιώνα, οι Αμερικανοί καουμπόηδες έβαζαν ασημένια δολάρια σε κουβάδες για να διατηρήσουν φρέσκο γάλα, ενώ καλά εξοπλισμένοι γιατροί χρησιμοποιούσαν ενώσεις αργύρου για τη θεραπεία πληγών και λοιμώξεων. Αλλά εκτός από τα δικαιώματα και τους πλούσιους, το ασήμι παρέμεινε αραιό.
Η ανακάλυψη της πενικιλίνης στις αρχές του 20ου αιώνα έσβησε τελικά το ασήμι από τον ιατρικό χάρτη. Ο λόγος ήταν απλός. Δεν μπορείτε να πατεντάρετε το ασήμι στη φυσική του μορφή. Όπως δεν μπορείς να πατεντάρεις το μέλι. Η εποχή των αντιβιοτικών έθαψε τον θρύλο του αργύρου, πιθανότατα λόγω των εκπληκτικών κερδών που απέφερε για τη Big Pharma.
Αναζητήστε τα οφέλη του αργύρου σήμερα και γρήγορα θα συναντήσετε αυτήν την προειδοποίηση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων που χρονολογείται από τις 15 Οκτωβρίου 1996 (61 FR 53685):
«… όλα τα OTC φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν συστατικά κολλοειδούς αργύρου ή άλατα αργύρου δεν αναγνωρίζονται γενικά ως ασφαλή και αποτελεσματικά και είναι νέα φάρμακα και λανθασμένη επωνυμία κατά την έννοια της ενότητας 201(ιστ)».
Σήμερα, τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια των αντιβιοτικών δεν έχει ανταγωνισμό στη σύγχρονη λογοτεχνία. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που μόνο οι Αμερικανοί καταναλώνουν 28,8 εκατομμύρια λίβρες αντιβιοτικών τόσο έμμεσα μέσω του ζωικού κεφαλαίου (80 τοις εκατό) όσο και μέσω της συνταγογραφούμενης πρόσληψης (20 τοις εκατό).
Το Triclosan , ένα αντιβακτηριακό που χρησιμοποιείται τώρα σε σαπούνια και αφρούς, είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός διάχυτου συστατικού που λειτουργεί σαν αντιβιοτικό και εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας.
Όσο περισσότερα αντιβιοτικά καταναλώνουμε, τόσο πιο αδύναμο γίνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα, όσο περισσότερα υπερβακτήρια (όπως το MRSA) διευκολύνουμε, τόσο περισσότερο θέτουμε σε κίνδυνο τη συλλογική μας υγεία. Είναι ένας φαύλος άσχημος κύκλος.
Ενώ τα αντιβιοτικά φαίνεται να σώζουν ζωές και να καταστρέφουν όλο και πιο εξελιγμένα σφάλματα, το πρόβλημα είναι ότι τα αντιβιοτικά 1) γίνονται κατάχρηση 2) όχι μόνο σκοτώνουν τα κακά βακτήρια, αλλά και τα καλά βακτήρια. Όταν τα αντιβιοτικά φεύγουν από το σύστημά μας, αφήνουμε πίσω μας ένα καθαρό τρυβλίο Petri στο οποίο τα κακά βακτήρια μπορούν να εξελιχθούν σε νέες μορφές χωρίς αντίσταση από τα καλά. Όταν παίρνουμε αντιβιοτικά, αποδυναμώνουμε σιγά σιγά το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε σημείο κατάρρευσης. Παρέχουμε στους κακούς τις ιδανικές συνθήκες για να εξελιχθούν περαιτέρω—σε σούπερ τέρατα.
Το ασήμι, από την άλλη, λειτουργεί με έξυπνο τρόπο.
Γιατί λειτουργεί το ασήμι
Τα βακτήρια (και η μούχλα και το ωίδιο) χρειάζονται τρία πράγματα για να αναπτυχθούν: νερό, τροφή και ένα υπόστρωμα – μια επιφάνεια στην οποία μπορούν να προσκολληθούν. Εάν ένα από αυτά δεν υπάρχει, τα βακτήρια δεν μπορούν πλέον να ευδοκιμήσουν εκθετικά. Το ασήμι σκουπίζει το ίδιο το υπόστρωμα, σκουπίζοντας έτσι τα κακά βακτήρια με τρόπο που επίσης τα εμποδίζει να εξελιχθούν ή να αναπαραχθούν περαιτέρω. Μετά τη φροντίδα των επιχειρήσεων, το οξείδιο του αργύρου ξεπλένεται από το σώμα λίγο σαν βιταμίνη C. Είναι ένας ασφαλής και μη παρεμβατικός δολοφόνος ανεπιθύμητων βακτηρίων. Οι κακοί απλά δεν έχουν τη βάση από πού να πολλαπλασιαστούν ή να εξελιχθούν.

Τα καλύτερα νέα: Τα βακτήρια δεν θα μπορέσουν ποτέ να αναπτύξουν αντίσταση στο ασήμι.

Ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσουμε αυτή την αρχαία πανάκεια. Αλλά πώς επιλέγουμε την καλύτερη ένωση αργύρου στην αγορά για δική μας χρήση, ειδικά όταν οι τακτικοί γιατροί και τα φαρμακεία δεν αναφέρουν σχεδόν ποτέ το οξείδιο του αργύρου ως έγκυρη εναλλακτική λύση; Πολλές εναλλακτικές λύσεις, ανεξάρτητοι πωλητές οξειδίου του αργύρου διαφημίζουν τα δικά τους προϊόντα, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας νομιμότητα για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, ούτε έχουν την ορατότητα ή την αξιοπιστία για να πείσουν τους καταναλωτές να υιοθετήσουν τη λύση τους.
Ο Guerry Grune, ένας σέρφερ με διδακτορικό στη Χημική Μηχανική και εμπειρογνώμονας σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας , βοήθησε να ανακαλύψει πώς να χηλώσει το οξείδιο του αργύρου με τρόπο που το καθιστά 100-100.000 περισσότερο βιοδραστικό για τοπική χρήση. Είναι ο πρώτος ειδικός στο οξείδιο του αργύρου που μπόρεσε να δημιουργήσει μια λύση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Το πρόβλημα με τις περισσότερες κανονικές ενώσεις οξειδίου του αργύρου (το πραγματικό σκεύασμα οξειδίου του αργύρου για το οποίο η FDA δημοσίευσε την «προειδοποίηση») είναι ότι μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα (η εσωτερική χρήση κολλοειδούς αργύρου υψηλής ποιότητας με βέλτιστο μέγεθος σωματιδίων θα έχει ωστόσο δραματική θετική επίδραση στην αντίσταση και την ικανότητα κάποιου να θεραπεύεται γρηγορότερα). Ο Guerry, μαζί με τη βοήθεια του William Wingfield, ενός εξαιρετικού χημικού, δημιούργησε ένα βιοπολυμερές χηλικού οξειδίου του αργύρου που εκκρεμεί για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο συνδέεται σε μια επιφάνεια (π.χ. ένα τραύμα) για τουλάχιστον 2,5 ώρες, εξασφαλίζοντας θετική απόκριση. Τα απολυμαντικά, συγκριτικά, είναι ενεργά μόνο για έως και 15 δευτερόλεπτα. Η σύνθεση οξειδίου του αργύρου της Guerry αλλάζει το παιχνίδι όταν πρόκειται για εξωτερικές μολύνσεις.
Δεν είναι περίεργο που οι μέδουσες μου, ο έρπης μου, οι γρατζουνιές μου, οι μύκητες μου, ό,τι όχι – εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ.
Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, κολλοειδές ασήμι υψηλής ποιότητας μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε περισσότερα από 650 βακτηριακά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των υπερμικροβίων! Βοηθά επίσης να:

 • Εξάλειψη του πονόλαιμου, των λοιμώξεων του αυτιού, των οφθαλμικών λοιμώξεων, των ιγμορείων, των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTIs)
 • Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Αποτρέψτε τη συσσώρευση πλάκας, τη φθορά των δοντιών και την αιμορραγία των ούλων
 • Καταπολεμήστε γρήγορα τις τροφικές δηλητηριάσεις
 • Καταπολεμήστε τη μούχλα και το ωίδιο
 • Θεραπεύστε κοψίματα, πληγές και βρασμούς
 • Αφαιρέστε τη φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων και εξανθήματα
 • Απαλλαγείτε από τον μύκητα των ποδιών και των νυχιών του αθλητή
 • Καταπραΰνει και θεραπεύει τα εγκαύματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών εγκαυμάτων